Sneeuwgansstraat 17
1826 GP

Alkmaar

Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Verhuurd
€ 1.000,- p/m
3
133 m2

Te huur (short stay) voor een periode van 4 maanden dit bijzondere energiezuinige huis. Het huis is per 15 november 2022 beschikbaar t/m 14 maart 2023 en volledig gemeubileerd. De huurprijs is inclusief het gebruik van water, elektra en gemeentelijke gebruikersbelasting. Reacties op deze woning uitsluitend per email en voorzien van uw motivatie naar info@debestvanstaveren.nl

informatie media :

Duurzame kleuterschool Alkmaar | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)

Tekst van de verhuurders:

Wij zijn blij en trots op ons duurzame huis. Het is een door ons verbouwd kleuterschooltje gelegen in het groen en toch niet geïsoleerd. In Alkmaar en op loopafstand van het winkelcentrum de Mare. Wij willen het voor 4 maanden verhuren, omdat onze dochter met gezin (3 kids) in Kenia woont. Om die reden schromen we niet 1 keer per jaar onze vliegschaamte te overwinnen.

Het huis bestaat uit 2 grote kamers met een ouderwetse zitkuil met tv. In de ene kamer leven we, de andere is een atelier en in de winter een opslagruimte voor de niet wintervaste planten. Het huis is licht van binnen door de vele ramen, waar altijd wel ergens de zon door schijnt. De ramen zijn uiteraard 2 dubbel glas en voor een deel omgeven met een kas, die ook isolerend werkt. En waar tropische planten in staan. Er zijn uiteraard een wc, badkamer, fietsenberging en werkplaats.

Wat hebben wij sinds de 8 jaar dat we hier wonen veel aan duurzaamheid gedaan. Over het vele isoleren en gebruik maken van recyclet materiaal vind je in een uitgebreid verhaal, wat te lezen is in de bijlage.

We zijn volledig elektrisch: koken, verwarming en koeling via een warmtebron, plus een hoog rendement houtkachel . Er is geen afwasmachine en dankzij alle inzet lukt het ons om onze totale energiegebruik inclusief de auto zeer te beperken!

Met gebruik van de modernste technologie functioneert de auto als thuisbatterij voor het opslaan van de zonne-energie en de besparing op stroom als die op het elektriciteitsnet het duurst is.

Kenmerken

Prijs en beschikbaarheid

Status
Verhuurd

Bouwvorm

Soort
Bungalow
Type
Vrijstaande woning

Oppervlakten en inhoud

Perceel oppervlakte
450 m2
Woonoppervlakte
133 m2
Inhoud
500 m3
Oppervlakte externe bergruimte
30 m2

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1

Energie

Energieklasse
A
Soorten verwarming
Vloerverwarming geheel, Warmtepomp, Aardwarmte, Houtkachel
Isolatievormen
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, Volledig geïsoleerd, HR glas

Buitenruimte

Tuintypen
Tuin rondom
Kwaliteit
Normaal
Totale oppervlakte
280 m2