Huis taxeren

De Best Van Staveren Makelaars

Woning of appartement taxeren?

Op zoek naar een erkende en lokale taxateur om je woning of appartement in Alkmaar te taxeren? Wij bij De Best Van Staveren Makelaars verzorgen complete NWWI-taxatierapporten die geschikt zijn bij alle financiële instellingen en hypotheekverstrekkers tegen een vast en eerlijk tarief van €595,-, uiteraard inclusief BTW en NWWI-kosten. Om eventueel een verbouwing me te financieren en op te nemen in het rapport rekenen wij een meerprijs van €75,-.

Taxatierapport, of toch een waardebepaling?

Als je de waarde van je woning of appartement in Alkmaar wil vastleggen, kan je kiezen uit twee soorten taxaties:

Denk je erover om je eigen huis of appartement te verkopen? Of wil je een andere woning kopen, maar wil je eerst weten wat je huidige woning waard is? Dan is een waardebepaling de uitkomst, geheel gratis en vrijblijvend!

Een NNWI-gevalideerd taxatierapport is nodig voor

  • Het afsluiten van een hypotheek (bij aankoop)
  • Het oversluiten van een hypotheek
  • Het verhogen van de hypotheek (bij een verbouwing bijvoorbeeld)
  • Het verdelen van de woning (bij een echtscheiding bijvoorbeeld)

Het bepalen van de waarde van de bezittingen voor de fiscus

Bij een gevalideerde NNWI-rapport komt er een erkende makelaar bij u thuis langs om de woning op te nemen en in te meten voor het vaststellen van de waarde. Nadat het rapport volledig op kantoor is uitgewerkt en de waarde op papier staat (eerst een globale schatting nodig van de waarde voordat u een rapport wil aanvragen? Uiteraard geen probleem, voor een globale waarde van de woning kunt u vrijblijvend contact opnemen met kantoor) wordt het rapport ingediend bij het NWWI (Nationale Woning Waarde Instituut). Dit instituut controleert het rapport of het voldoet aan strenge kwaliteitseisen zoals deze zijn voorgeschreven. Nadat alles goed is bevonden door het NWWI krijgt u keurig per mail het rapport toegestuurd.

Maak afspraak

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag, vul dan onderstaand uw gegevens in. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


Maandag 8:30 uur - 17:30 uur
Dinsdag 8:30 uur - 17:30 uur
Woensdag 8:30 uur - 17:30 uur
Donderdag 8:30 uur - 17:30 uur
Vrijdag 8:30 uur - 17:30 uur
Zaterdag 9:00 uur - 17:00 uur
Zondag Gesloten